3. Értsük meg a döntéseink fontosságát!


A legfőbb üzenete az összes igaz szellemi tanítónak és önfejlesztő tanulmánynak az, hogy: „képesek vagyunk arra, hogy megváltoztassuk az életünket.”  Vajon mit értünk az életünk megváltoztatása alatt?
Albert Einstein szerint: Ostobaság arra számítani, hogy ha mindig ugyanazt ismételjük, akkor új eredményre juthatunk.”  Ha az életünk változásért kiált, akkor valamin változtatnunk kell.  Ha állandóan ugyanazt tesszük, akkor milyen esélyünk van arra, hogy megváltozzon az életünk? 

Az életet két alapvető módon közelíthetjük meg.  Vannak olyanok, akik folyamatosan ugyanabba az illúzióba ringatják magukat, hogy egy nap majd rájuk mosolyog a szerencse, a sors, a végzet, vagy Isten fogja megváltoztatni az életüket.  Vannak azonban olyanok is, akik felismerik, hogy ha az életükön változtatniuk kell, akkor abban nekik kell aktívan részt venniük annak érdekében, hogy célt érjenek.  A változtatást  kezdjük ott, ahol a legkönnyebb elkezdeni.

Minden igaz szellemi tanító megemlíti azt az örök szabályt, hogy nem változtathatjuk meg az életünket anélkül, hogy mi ne változnánk meg.  Ahhoz, hogy a külső körülményeinket meg tudjuk változtatni, ahhoz az kell, hogy hajlandóak legyünk ezt a belső körülményeink megváltoztatásával kezdeni.  Hajlandóaknak kell lennünk tükörbe nézni.  Hajlandóaknak kell lennünk arra, hogy észrevegyük, és eltávolítsuk a gerendát a saját szemünkből.

Az életünk megváltoztatásához az szükséges, hogy megértsük a szabad akarat erejét.  A változást kell választanunk az állandóság helyett.  A növekedést kell választanunk a kényelmességünk helyett.  Az életet kell választanunk a halál helyett.  Az életünk tele van döntésekkel.   Az életünk nem más, mint folyamatos döntéshozatal. Az életünkön csak akkor tudunk változtatni, ha meghozzuk azt a döntést, hogy változtatni akarunk rajta.

Állandóan választanunk kell, és soha nem szabadulhatunk meg a döntéseink felelősségétől.  Véget vethetünk a választásainknak, de ahhoz is meg kell hoznunk az ehhez szükséges döntést.  Átengedhetjük a döntéseinket másoknak magunk helyett, de ehhez is meg kell hoznunk a döntésünket.   Annak az állapotnak a fenntartásához is az szükséges, hogy folyamatosan meghozzuk azt a döntést, miszerint nem hozunk döntést.

Azzal, hogy úgy határozunk, hogy nem akarunk döntéseket hozni, szellemileg halálra ítéljük magunkat.  Azzal, hogy szellemi értelemben halottakká válunk, nem veszítjük el az öntudatunkat.  Ez az állapot nem véd meg minket attól sem, hogy észleljük az életünkre vonatkozó döntések következményeit, függetlenül attól, hogy ki hozta meg a döntést helyettünk.  Könnyen átlátható, hogy vagy mi hozzuk meg a döntéseinket, vagy átengedjük, hogy helyettünk más döntsön.  Mindkét esetben nekünk kell viselnünk a következményeket.  Csak úgy tudunk a következményekre hatást gyakorolni, ha mi hozzuk meg a döntéseinket.

Két féle következményre számíthatunk.  A következmények egyik része korlátoz bennünket, és rontja az életélményünket, míg a másik része felszabadít bennünket, javítva ezzel az életélményünkön.

A korlátozó következmények olyan döntések eredményei, amelyeket helytelen vagy nem teljes ismeretek alapján hoztunk meg.  A felszabadító érzést okozó következmények a helyzetfelismerés teljes megértésén alapulnak.  Az igaz ismeretek megszerzése felszabadítólag hat, általa többé válunk, míg az igaz ismeretek hiánya korlátoz bennünket, és az életüket harctérré alakítja.

Kívánjuk tehát a változást, így a képlet egyszerű lesz!  Vágyjunk olyan erősen a változásra, hogy hajlandóak legyünk az ismeretek legmagasabb szintű megértésére annak érdekében, hogy bekövetkezzen a változás!  Mi segít hozzá, hogy eljuthassunk idáig?  Valószínűleg segít az, ha ismerjük a lehetőségeinket.

4. Ismerjük meg a lehetőségeinket az életben!

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53