7. Értsük meg a világmindenség alapvető működését!

Vessünk még egy pillantást Albert Einstein állítására:
„Ostobaság arra számítanunk, hogy ha mindig ugyanazt ismételjük, akkor új eredményre juthatunk.”  Einstein tudósként megértette a természet alapvető törvényét, amelyet Jézus így fogalmazott meg „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.” (Máté 7,12)  Jézus azt is mondta, „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannak ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek.”  (Máté 7,1-2)  Mit is mondott Jézus?  Ugyanazt, mint Einstein, csak más szavakkal.

Minden szellemi tanító régóta ugyanazt tanítja, és az üzenet egyértelmű: AZ UNIVERZUM EGY TÜKÖR!   Bármit sugárzunk is ki, minden kétség nélkül azt sugározza nekünk vissza a kozmikus tükör.  Tehát, ha változtatás nélkül éljük az életünket, ha a hozzáállásunk is ugyanaz, akkor vajon mit fog a kozmikus tükör visszasugározni?

Képzeljük csak el, hogy egy valaki egy tükör előtt ül boldogtalan ábrázattal.  Miután megkérdeztük a szomorúságának okáról, az derül ki, hogy arra vár, hogy a tükörképe visszamosolyogjon rá.  Azt mondhatnánk neki, hogy ha azt akarod, hogy a tükörképed mosolyogjon, akkor először neked kellene a tükörre mosolyognod.  Mire ő ezt válaszolhatná: „Ameddig nincs okom rá, hogy mosolyogjak, addig nem fogok, vagyis majd, ha a tükör mosolyog, akkor mosolygok én is.”  

Nyilvánvalóan az gondolhatnánk, hogy ennek az embernek elment az esze.  Nos, az nem ugyanolyan ostobaság-e, hogy rengeteg ember soha nem változtatja meg az élethez való hozzáállását?  Boldogok szeretnének lenni, de a körülményeiket okolják azért, mert nem boldogok.  Mindig mindent változás nélkül, ugyanúgy tesznek , és arra várnak, hogy az élet produkáljon valamit, amitől majd boldogok lehetnek.  Hogyan várhatjuk, hogy a kozmikus tükör nagyszerű életet sugározzon vissza, ha a mi tudatunk nem nagyszerűséget sugároz?

A legtöbb ember hallott már az „arany szabályról”, és egyet is ért vele.  De még nem kezdte el az életében alkalmazni.  Ők azok, akik arra várnak, hogy jól bánjanak velük, és akkor majd ők is jók lesznek.  Előbb arra várnak, hogy az élet bánjon velük jól, mielőtt magukból boldogságot sugároznának ki. 
Egyszerű ez.  Mindaddig, amíg ugyanazt tesszük, vagyis nem változtatunk az élethez való hozzáállásunkon, addig az életünk nem fog megváltozni.  Ha azt akarjuk, hogy megváltozzon az életünk, először nekünk kell megváltoznunk.   Csak miután új képet sugárzunk ki magunkról, azután várhatjuk azt, hogy a kozmikus tükör a megváltozott képet sugározza vissza.

Ha őszintén tekintünk a világra, akkor azt láthatjuk, hogy a legtöbb ember ebbe az ostoba csapdába került, és arra vár, hogy a világ változzon meg anélkül, hogy ők bármit is tennének saját maguk megváltoztatásáért. Azonban az igaz szellemi tanítások üzenete, és az önfejlesztő tanítások, valamint a pszichológia is azt állítják, hogy az életet más hozzáállással is megközelíthetjük.
Bármilyen nehéz helyzetben is vagyunk, mindig van lehetőségünk javítani valamin.  Úgy tűnhet, hogy a körülmények rabjai lettünk, amelyek fölött nincs hatalmunk, és valóban sok esetben nincs azonnali lehetőségünk a körülmények megváltoztatására.  Azonban soha sincs olyan helyzet, amelyben ne lenne esélyünk valamin változtatni. 

Most jutottunk el a következő hazugsághoz, amelyet elhitettek velünk.  Ez a hazugság ugyanarról a tőről fakad, mint a másik, vagyis hogy a boldogság a külső körülmények következménye. Azt állítja, hogy az, ahogy magunkat legbelül érezzük, a külső körülményektől függ.  Azt állítja, hogy az elménk egy olyan ház, amelynek ajtaján nincsen zár, ezért ha odakint bármi történik, az automatikusan azt is meg fogja határozni , hogy odabenn boldognak vagy boldogtalannak érezzük magunkat. 
 
Azok akarják, hogy ezt elhiggyük, akik irányítani szeretnének bennünket.  Ők azok, akik nem szeretnék, hogy kiderüljön az igazság, mely szerint az elménk csak addig védtelen, ameddig hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk.  Ők nem akarják, hogy tudjunk róla, hogy másképpen is megközelíthetjük a kérdést.  Vagyis, ha tudatában vagyunk annak, hogy a világmindenség egy tükör, akkor tudatában vagyunk annak is, hogy ha meg akarjuk változtatni a külső körülményeinket, akkor a tudatunkon kell változtatnunk.  Ahelyett, hogy a körülmények rabszolgái lennénk, lehetőségünk van átvenni az irányítást a belső körülményeink, az elménk felett.  Ahhoz azonban, hogy ezt eredményesen  tudjuk megtenni, fontos, hogy értsük az élet matematikáját.

8. Értsük meg az élet matematikáját!

 

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53