A tudat 144 szintje

Kim Michael

Számunkra, akik itt a Földön élünk, 144 tudatszint elérhető.  Ezek ismeretével előrébb jutunk a spirituális utunkon, valamint haladást érhetünk el az emberekkel kialakított kapcsolataink tekintetében is.

A 144 tudatszinten belül három szakasz különíthető el:

  • A 48. szint alatti állapot
  • A 48. és a 96. szint közötti állapot
  • A 96. szint feletti állapot

Ha egy életáramlat először ölt testet a Földön, akkor többnyire a 48. tudatszinten kezdi a létét.  Ekkor két lehetőség áll előtte: 

  • Vagy a felfelé tartó útra lép, és hozzákezd ahhoz a folyamathoz, amelynek során a beavatások teljesítésével a 49. szintről a 144. szintre ér el, és így visszaemelkedhet a spirituális valóságba.
  • Vagy nem hajlandó a felfelé tartó út beavatásait teljesíteni, ezért a lefelé tartó úton indul el.

A 48. szinten

A 48. szinten létezve két jellegzetességgel rendelkezünk.  Ezek egyike annak észlelése, hogy önmagunknál valami nagyobbnak vagyunk a részei.  Ez az Én VAGYOK Jelenlétünk, amelyről a 48. tudatszinten nem rendelkezünk tiszta, vagy közvetlen tapasztalattal.  Észleljük azonban azt, hogy létezik egy magasabb valóság, ugyanakkor észleljük azt is, hogy az anyag világának egészéhez tartozunk.  Ennek az a jelentősége, hogy észleljük, hogy a cselekedeteinknek következményei lesznek saját magunkra és másokra nézve is.  Ezért megpróbáljuk elkerülni a 48. tudatszintre jellemző sokféle önző cselekedetet.

A másik jellegzetesség az, hogy a 48. tudatszinten észleljük azt, hogy az élet és a valóság többől áll annál, amennyit vele kapcsolatban jelenleg ismerünk.  Ez tesz bennünket nyitottá a spirituális tanítónkra, vagy a tanításokra. Kizárólag ezek eredményeként jutunk keresztül a beavatásokon, és emelkedünk magasabbra.

Mivel adott, hogy nincs egyhelyben állás, ezért vagy a 49. szintre kell emelkednünk, vagy a 47. szintre süllyedünk le.  Ha a lesüllyedést választjuk, akkor azt csak úgy tehetjük meg, hogy megtagadjuk a feljebb emelkedés beavatását.  Más szavakkal, a 47. szint a 49. szint eltorzított formája, és így tovább, ami azt jelenti, hogy a legalacsonyabb szint a 96. tudatszint torzított változata. 

A 48. szint alatt

Miért választaná egyetlen életáramlat is azt, hogy a 48. szint alá süllyedjen?  Ennek két fő oka van. Közülük az egyik az, hogy az életáramlat észleli azokat az embereket, akik a 48. szint alatt vannak, és akik bár önző cselekedeteket hajtanak végre, látszólag mégis következmények nélkül megússzák azokat.  Ezért az életáramlat dönthet úgy, hogy ő is kipróbálja azt, hogy milyen az, mintha elkülönült lényként cselekedne.  Lehet azonban az is, hogy az anti-krisztusi logika téveszti meg, amely azt sugallja, hogy az életáramlat csak ilyen formán hozhatja meg a döntéseit szabadon.  

Más esetekben az adott életáramlat az önző módon cselekvő embereket önmagára, a nagyobb célra, esetleg Isten világmegóvó céljára nézve is fenyegetésnek észleli.  Így azt kezdi érezni, hogy meg kell óvnia ezeket az embereket, vagy rájuk kell kényszeríteni, hogy fejezzék be azt, amit tesznek.  Ekkor „a cél szentesíti az eszközt” hamis logikája vezeti őket félre.

Fontos megértenünk azt, hogy csak úgy süllyedhetünk a 48. szint alá, ha semlegesítjük a bennünk lévő spirituális énünkhöz és a minden élethez fűződő kapcsolatunkat.  Ahhoz, hogy ezt megtehessük, megteremtjük az alacsonyabb énünket, az egót magunknak, ami elkülönült lényként mindig kész igazolni a döntéseinket és cselekedeteinket.  Az ego az anti-krisztusi logika teremtménye, amelyet tekervényes, vagy fortélyos logikának is neveznek. Itt kapcsolódhatunk a Bibliának ahhoz a történetéhez, amelyben Évát a fortélyos logika rávette arra, hogy egyen a tiltott gyümölcsből.

A történetben a tiltott gyümölcs mélyebb értelemben annak a tudatszintnek a szimbóluma, amely alapján önmagunkat elkülönült lényként látjuk.  Ezt nevezik az elkülönülés, vagy a dualitás tudatszintjének.  Ez azonban nem volt számunkra alapvetően tilos, ámbár a beavatások egy nagyon speciális fajtáját képviselte, mivel, ha erre a tudatállapotra kerülünk, akkor a továbbiakban már nincs meg a referencia keretünk ahhoz, hogy onnan visszatérjünk.  Ideális esetben ezzel a tudatállapottal az életáramlatnak nincs is dolga egészen addig, amíg a 96. tudatszintre el nem jut. 

Erre a dualista tudatszintre tehát csak úgy juthatunk, ha semlegesítjük azt az érzetünket, hogy egy nagyobb valóság részei vagyunk.  Ezt úgy tehetjük meg, hogy hiszünk annak a logikának, hogy jogunk van ahhoz, hogy meghatározzuk a saját valóságunkat.  Így a jót és gonoszat ismerő „Istenné” válunk olyan értelemben, hogy mi határozzuk meg magunknak azt, hogy mi a jó, és mi a rossz, amely azt jelenti, hogy nekünk mindig igazunk van, és azok, akik ellenvéleménnyel élnek, azok pedig mindig tévednek.

A gond az, hogy ha egyszer ebbe a tudatállapotba kerülünk, akkor megszűnik a kapcsolatunk a valósággal, amelynek segítségével ki tudnánk húzni önmagunkat innen.  Ez ugyanis önmegerősítő spirállá válik, ahol azt kezdjük hinni, hogy képesek vagyunk arra, és jogunk is van ahhoz, hogy meghatározzuk azt, hogy mi a valós és mi a valótlan az elkülönült énünkön kívül álló bármilyen hatalomtól függetlenül.  Az ebbe a tudatszintbe ragadtak közé tartoznak például a történelmi személyek közül azok a diktátorok, akik azt hitték, hogy teljes mértékben joguk volt megölni minden velük szembenálló embert, vagy akár egy egész fajt.  Láthatunk azonban olyan vallási vagy spirituális vezetőket is, akik azt gondolták, gondolják magukról, hogy egyedül ők Isten képviselői a Földön, vagy akár azt képzelik, hogy ők Isten kizárólagos inkarnációi.

Aki erre a lefelé tartó spirálra kerül, az nem válik nyitottá a felemelkedett valóság spirituális tanítóira.  A nyitottságot azonban vissza lehet nyerni egy felébredés élménnyel, vagy annak eredményeként, ha valaki eléri a legmélyebb szintet, ha „padlót fog”.  Ekkor érzik úgy az emberek, hogy meg kell változtatniuk önmagukat.  Innen indulhat el a felfelé tartó spirál, amely azonban innen lentről kezdve sokkal nehezebb, mint a 48. szintről indulva.

A fordulat csak akkor érhető el, ha az emberek olyan fizikai tapasztalatot szereznek, amely összezúzza annak érzését, hogy uralják a helyzetüket, hogy önfenntartóak.  Mert ahhoz, hogy az elkülönült én börtönéből megszabaduljanak, valaminek össze kell zúznia, vagy legalább meg kell repesztenie az elkülönült énjüket.  Nyilvánvalóan ez gyakran nagyon nehéz és fájdalmas megtapasztalás. 

A fordulat után még mindig nehéz út vezet el a 48. szintre, vagy azon túlra.  Ennek az az oka, hogy magunkkal kell cipelnünk az önmagunk által teremtett egót is.  Ha valaki, mondjuk a legalacsonyabb szintre süllyedt, akkor mindaddig nem tud a rajta uralkodó egótól megszabadulni, amíg el nem éri a 96. szint beavatásait.  Ha azokat viszont megtagadja, akkor visszazuhan ismét a legalsó szintre.

A 48. és a 96. szint között

A 48. szintről kezdve, és onnan felfelé haladva olyan út részesévé válunk, amely a hét spirituális sugár beavatásain vezet keresztül.  A 48. szinttől az 54. szintig az elsődleges, vagy Alfa sugarunk az 1. sugár.  Van azonban másodlagos, vagyis Omega sugarunk is.

A 48. szinten az Alfa sugarunk az 1. sugár és az Omega sugarunk is az 1. sugár.  A 49. szinten az Alfa sugarunk az 1. sugár, de az Omega sugarunk a 2. sugár és így tovább egészen az 54. sugárig, ahol az Alfa sugarunk az 1. sugár és az Omega sugarunk a 7. sugár.  Az 55. szinten az Alfa sugarunk a 2. sugár, az Omega sugarunk az 1. sugár és így tovább.

Ennek az a célja, hogy az út során megtanuljuk azt, hogy hogyan használjuk fel a hét alapvető energiát, amelyet az Elohim (többes szám) arra használtak, hogy az anyagi világegyetemet megteremtsék.  A hét sugáron az egyensúlyt is ki kell tudnunk alakítani annak érdekében, hogy szélsőségmentesen használhassuk őket.  Például az 1. sugár testesíti meg az akaratot és az erőt, ám a történelem nyilvánvalóan tele van olyan emberekkel, akik a hatalmukkal kiegyensúlyozatlanul éltek.

Ahogy a 96. szint felé közeledünk, egyre inkább tudatosítjuk magunkban a belső tudás és a közvetlen megtapasztalások eredményeként azt, hogy nem csak anyagi lények vagyunk, hogy többek vagyunk annál.  Kezdjük elfogadni azt, hogy az anyag világa nem uralkodik a Szellemünk felett.

Kezdjük azt is elfogadni, hogy nem az elkülönült én vagyunk.  Az ÉN VAGYOK Jelenlétünkként kezdjük látni önmagunkat.  Függőlegesen látjuk a Jelenlétünkkel való egységet, vízszintesen pedig látjuk a minden élettel való egységünket.

A lényeges különbség abból ott jelentkezik, hogy, a 96. szint felé haladva kezdjük-e észlelni azt, hogy az összekapcsolódott, de még mindig egyéni énünket emeljük a tömegtudat fölé, ugyanis a 96. szint fölé csak úgy emelkedhetünk, ha lemondunk arról az érzésről, hogy az egyéni énünket emeljük tovább, és helyette arra összpontosítunk, hogy az egészet emeljük feljebb.  Ha nem tudunk lemondani az elkülönült énről, akkor visszazuhanunk a legalsó szintre, mivel a 48. és a 96. szint között mindig az adott felső szintnek megfelelő alsó szintre eshetünk vissza.

A 96. szinten  

A 96. tudatszint képviseli azt a szintet, ahol a Krisztus és az egyéni énből az egyetemes énbe való átmenet megjelenik.  A 144. szintig hátralévő szintek képviselik a Krisztusság szintjeit, amelynek során egyre egyetemesebbé, vagy globálisabbá válik a nézőpontunk. Ahogy ez végbemegy, úgy egyre önfenntartóbbakká válunk olyan értelemben, hogy már nem külső tanításokra, vagy tanítókra támaszkodunk, hanem kezdünk az ÉN VAGYOK Jelenlétünktől, vagy közvetlenül a felemelkedett mesterektől irányítást nyerni.

Ez azonban nem azonos azzal a függetlenség-érzet illúzióval, amelyet a 48. szint alatt éreznek az emberek.  Itt ugyanis az életáramlat már lemond az egyéni énjéről, önmagát pedig a Jelenlét számára nyitott kapuként észleli, ahogy a Tudatos Énről szóló tanításban ezt elmagyaráztuk.

Összefoglalás:   

Az ezen a honlapon lévő tanítások és eszközök elsősorban azoknak az embereknek a számára lettek kialakítva, akik a 48. és a 96. tudatszint közötti felfelé tartó úton haladnak.  Ez a hét sugár útja, vagyis a Transzcendencia Útja.

A tanítások azonban nyilvánvalóan értékesek azok számára is, akik jelenleg a 48. szint alatt vannak, de már megtapasztalták a visszafordulást, és hajlandóak megteremteni, vagy megerősíteni a felfelé tartó spiráljukat.  A 48. szint alá akkor süllyedünk, ha a hét sugár beavatásai közül egyet is megtagadunk.  A tanítások és az eszközök segítségével azonban ezeken a beavatásokon túljuthatunk.

Vannak ezen a web felületen olyan tanítások és eszközök is, amelyek a 8. sugárról szólnak.  Ez az Integráció Sugara, amely megkívánja tőlünk azt, hogy a hét sugarat integráljuk.  Fellelhetőek tanítások a dualitás mentességről is, amely a 96. szint fölötti legnagyobb kihívás. 

A személyes rózsafüzérek elsődlegesen azoknak az embereknek szólnak, akik a 48. szint alatt, vagy a 48. és a 96. szint között járnak.  Az invokációk és az Elohim fohászok azoknak az embereknek szólnak, akik a 48. és a 96. szint között járnak, kivéve az INV12, INV13 és az INV15-től INV20-ig, amelyek azoknak az embereknek szólnak, akik elérték a 96 szintet, vagy azon túl járnak már.

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53