Mindannyian Isten részei vagyunk-e?

TÉMÁK: Mindannyian részei vagyunk Istennek - Jézus volt-e Isten egyetlen fia - istenkáromlás Isten jelenlétének megtagadása magunkban - Jézus azt mondta, Isten országa bennünk van - a konfliktusok vége

Kérdés: Olyan tanítást olvastam, amely azt állította, hogy mivel Isten és az ember egy, mi tulajdonképpen Isten vagyunk.  Van ebben valami igazság?

Válasz a felemelkedett Jézus Mestertől Kim Michels-n keresztül:
Ez valóban igaz, mint ahogy ezt magyarázom a web felület egészén.  Annak ellenére, hogy ezt az állítást nagyon sok keresztény istenkáromlásnak tartja, az Írások is ezt támasztják alá.  Tűnődjetek el a következő részleten:


30 Én és az Atya egy vagyunk.
31 Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.
32 Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért      köveztek meg engem?
33 Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem     káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
34 Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?
35 Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),
36 Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!
37 Ha az én Atyám dolgait nem cselekszem, ne higyjetek nékem;
38 Ha pedig azokat cselekszem, ha nékem nem hisztek is, higyjetek a    cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhigyjétek, hogy az Atya én bennem van, és én ő benne vagyok. (János 10 fejezet)

Az idézet tehát tisztán kimondja „Istenek vagytok”, így többes számban.  Más szavakkal, nem csak egy emberről szól.  Mint ahogy azt ezen a web felületen próbálom elmagyarázni, a hagyományos kereszténységgel az a legnagyobb gond, hogy engem bálvánnyá változtattak, ahelyett, hogy követendő példának tartanának.  Amikor azt mondtam: „Én és az Atya egy vagyunk.” „Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (János 5,17) Ezzel akartam bemutatni azt, hogy minden emberben benne van annak lehetősége, hogy ezt kibontakoztassa, ha magára veszi a Krisztusi tudatszintet.

Ha a személyes Krisztusi tudatszinteteket eléritek, akkor nyeritek el Isten gyermekeiként a valós önazonosságotokat, onnantól működhettek Isten teremtőtársaiként.  Isten minden gyermekének ezt akarja.  Hogyan lehetne ez istenkáromlás, ha valóban ez Isten akarata és szeretete?

Valójában az igazi istenkáromlás Isten megtagadása.  Ha Istent minden teremtményében megtagadjátok, akkor vagytok istenkáromlók.  Az Írások nem azt mondják-e:

„Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett. (János 1,3)

Ennek megfelelően Isten mindenben jelen van, mivel Isten mindenható.  Minden, ami van Isten, mivel Isten nem teremthet semmi olyasmit, ami különbözik, vagy elkülönül a lényétől.  Isten mindent a saját szubsztanciájából, lényéből teremt, ezért Isten tudata mindenben jelen van.

Isten az önészleléssel rendelkező lényeket szabad akarattal teremtette meg, ezért lehetőségük van arra, hogy megtagadják a valós önazonosságukat.  Azonban csak az anti-krisztusi tudat eredményezi azt, hogy az emberek megtagadják Istent önmagukban.  Mit gondolnak a hagyományos keresztények, hogy miért mondtam:

„Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.” (Lukács 17,21)

Meghökkentő számomra, hogy a legtöbb keresztény teljes mértékben elutasítja azt, hogy figyelmet szenteljen az Írások ezen szakaszára, és észlelje, hogy itt tisztán látható a valós belső tanításaimnak a kulcsa.  Mennyire nehéz a sorok között olvasni, és meglátni azt, hogy egyértelműen azt tanítottam, hogy Isten mindenben és mindenkiben jelen van?  Mennyire nehéz az embereknek az, hogy ráébredjenek, hogy csak, ha elfogadják, hogy Isten bennük, és az embertársaikban is jelen van, akkor lehet csak vége minden konfliktusnak, öldöklésnek a Földön?

Csak ha az emberiség képes meglátni Istent az embertársaiban, csak akkor lesz arra is képes, hogy „egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket” (János 13,34), és szeressétek önmagatokat is emellett.  Komolyan azt hiszitek, hogy én az emberi egót szeretem annak összes gyarlóságával és önzésével?  Nem, én a valós önazonosságotokat szeretem, Isten gyermekeiként szeretlek benneteket, aki a külső személyiségetek mögött rejtőzködtök, amelyet azonban gyakran az ego ural.  Merjétek Pált követni, és hagyjátok, hogy az egótok naponta meghaljon. (Korinthusi 1 15,35)  Merjétek magatokról levetni az ó embert, hogy azt az új embert vehessétek magatokra (Efezusi 4,22-24), aki a bennetek rejlő birodalomban él.  

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53